lauantai 31. elokuuta 2013

Hyvä valinta !

 Onneksi varasin ajan silloin 2.8 Eläinlääkäri Tassuun sterkkausta varten. Epäilin aluksi niin paljon sitä miten Dansun luonne tulee muuttumaan. Ajattelin, että siitä tulisi ns. vaikeasti lähestyttävä ja hieman arka koira. Miksi ihmeessä ajattelin mitään tuollaista :) ?

Dana oli leikkauksen jälkeen hieman apaattinen ja aran puoleinen viikon ajan. Sen jälkeen on alkanut olemaan oma itsensä (ehdin jo säikähtää). Ei hauku enään niin paljoa ja on paljon rauhallisempi. Innostuu leikeistä ja agilitystä vielä yhtä paljon kuin ennenkin :)

No mutta kuitenkin... Danan ja Katjan kanssa mentiin sinne eläinlääkäriin ja Dana nukutettiin. Oli hupaisaa katsella kuinka neiti yritti kovasti taistella vastaan. Loppuen lopuksi Dana nukahti ja jätettiin se sinne muutamiksi tunneiksi. Sillä ajalla me käytiin Katjan kanssa Iguanassa syömässä Kaisaniemessä. Oli jotenkin hirveän stressaavaa syödä ja odottaa että leikkaus sujuu varmasti hyvin. 
Dana ei ollut kovin innoissaan teipin poistamisesta. Dana kun ei oikeesti ikinä oo ilkee niin tossakin vaan näyttää hurjalta.

Mentiin Danaa hakemaan ja kun näin Danan tötterö päässään ihan tokkuraisena ja raukan näköisenä niin otin sen syliini hoitajalta ja itku oli lähellä, nimittäin helpotuksen itku siitä, että leikkaus oli sujunut hyvin.

Leikkaushaavaan laitettiin sulavat ompeleet niin ei tarvinnut mennä poistattamaan tikkejä. Dana ei oikein syönyt eikä juonut kun tultiin katjalle. Oli ihan ihmeissään mutta kuitenkin pihalla käveli vähäsen. Ei pissannut eikä kakannut ekana päivänä. Seuraavana aamuna ruoka alkoi jo hieman maistua. Ruffe onneksi oli herrasmies ja antoi Danan olla rauhassa, välillä kävi antamassa pusuja Danalle tötterön sisään :)! 

Heräämisvaiheessa Danalle annettiin jotain heräämisainetta kissan kokoinen annos ja Dana oli sille jotenkin allerginen. Onneksi ei tapahtunut mitään muuta, hieman jotain hengitysvaikeutta tms. 

Dana on nyt saanut lisää painoa ja lihasta. En oikein osaa sanoa, että johtuuko se barffauksesta vai sterkkauksesta. Mutta on ihanaa nähdä kuinka Dana alkaa näyttämään terveemmältä :) Se oli sellasen aliravitun näköinen ennen leikkausta. Jotkut tuntemattomat saattoivat vain tulla kadulla vastaan ja kysyä,että annanko koiralleni ruokaa - Tämä ei ollut mukava tunne, onneksi olen näiltä nyt välttynyt. Täytyy kuitenkin olla tarkka ton painon kanssa, ettei sitten liho liikaa. Turkkia on tippunut ja toivottavasti sieltä kasvaisi edes vähän tuuheampi ja näyttävämpi turkki kuin mitä se on nyt :) ! Näyttelyitä ja mätsäreitä ajatellen, olisi kiva päästä taas näytelmiin ja mätsäreihin. Mätsäritkin on nykyään niin näyttelylinjasia, halutaan ja sijoitetaan vaan niitä jotka on ns. näyttelylinjaisia. Mulle on jopa sanottu, että ei voida sijoittaa koska ei ole tarpeeksi turkkia sheltiksi. 
Joku pari kuukautta ennen leikkausta.
Dana tänään, vähän huonoja kuvia kun on puhelimella otettu kun kamera on hyvinkäällä.


Harmi kun ei tullut otettua tälläistä kuvaa ennen leikkausta. Koska siitä näkisi miten Dana on oikeasti lihonut, tässäkin näyttää vähän laihalta.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti