sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Suomen Karva-Kaverit ry:n testitilaisuus

Oltiin 27.8 Suomen Karva-Kavereiden testitilaisuudessa Simonkodin vanhainkodissa. En ollut ikinä ennen kuullutkaan Karva-Kavereista ennenkuin meidän luokkalaiset esitteli sen eläimet hyvinvoinnintuottajina- tunnilla. Onnekseni huomasin, että testitilaisuus pidettäisiin jo parin päivän päästä. Ilmoittauduin samantien testitilaisuuteen ensin mietin kyllä, että Karva-Kaverit vai Kennelliiton Kaverikoirat. Halusin sitten kuitenkin Karva-Kavereihin monien vaikuttavien seikkojen takia :).  Mm. Karva-Kavereilla oli helpomman oloinen testitilaisuus ja myös tuontikoirat otetaan mukaan toimintaan vaikkei menneisyyttä välttämättä tiedetä. Karva-Kavereilla ei ole ikäräjaa- kuhan vain rokotukset ovat kunnossa :) Karva-Kavereilla on kaiken kokoisia ja karvaisia eläimiä mukana toiminnassa. 


Testitilaisuus jännitti mua ihan sikana ja olin aika varma ettei Dana läpäisis sitä. Iloinen ja ihmisrakas koirahan Dana on, mutta erittäin innokas ja haukkuva persoona ;) ! Turhaan mä taas jännitin... Hirveen ennakkoluuloinen ihminen olen :)

Testitilaisuus alkoi 17:30 ja loppui vasta n. 21:00. Ensin kokoonnuttiin kaikki saliin ja kuunneltiin alkuluento ja täyteltiin papereita. Siitä sitten siirryttiin koira ja omistaja kerrallaan "testialueelle" jossa koiran tervehtimistaitoja testattiin ja koira otettiin syliin. Dana antoi tervehtiä nätisti mutta jotenkin sylissä hetken oltuaan rimpuili pois. Voi olla, että sillä oli vaan huono asento. Siitä mentiin seuraavaan osioon eli rollaattori ja "mummon ääni" :) Tässä osiossa testattiin miten koira suhtautuu rollaattoriin ja vanhan ihmisen ääneen. Dana oli ihan normaalisti ja otti nameja "mummolta" vastaan. Tästä siirryimme rullatuoli osioon. Tämä jotenkin ei kiinnostanut Danaa yhtään se vähän taisi hämmästellä. Sitten se pääsi "mummon" syliin ja siinä se sitten nökötti kauhistuneen näköisenä :) - Tais olla liikaa outoja asioita kerralla. Tästä sitten namien ohitus joita koira EI saanut ottaa. Namit esittivät esim. sydänlääkkeitä ym. lääkkeitä joita siellä lattioilla saattaisi pyöriä. Tämän jälkeen mentiin "kävelykujalle" jossa ohitettiin pamahtava äkkinäinen ääni ja toinen koira. Tämä sujui paremmin kuin hyvin. Dana ei paljoa välittänyt toisesta koirasta (voi olla, että johtui täysin siitä, että ne olivat törmänneet jo aiemmin ja nuuskineet toisiaan. Hämmästelin sitä ettei Dana säikähtänyt lattialle pudonnutta mopin vartta. Yleensä kuitenkin säpsähtää, mutta menee nuuskimaan ja tajuaa ettei se ollutkaan mitään vaarallista. Tästä päästiinkin porras osioon mikä meni kuin leikki. Sitten näytettiin hieman temppuja ja mentiin tapaamaan yhtä vanhusta. Se oli oikein mukavaa Dana oli hieman hämmästynyt, että mitäs nyt tapahtuu. Dana kuitenkin rentoutui aika nopeasti ja antoi mummolle pusuja naamaan. Tämän jälkeen mentiin vielä hissillä ja sekin sujui kuin leikki - asummehan kerrostalossa :) !
- Testitilaisuuden hinta 45e
Testin läpäisseet :)!

Tässä "työssä" mennään täysin koiran ehdoilla ja koira ei toimi käskyn alaisena !

Tämän kaiken jälkeen mentiin takaisin luentotilaan ja jaettiin todistukset. Kaikki yhdeksän koiraa läpäisivät testin ja kaikki saivat todistukset + koirille työliivit. Testitilaisuuden päätteeksi mentiin kaikki ulos yhdessä ja otettiin yhteiskuva. Jäi kyllä positiivinen ja hyvä fiilis hyväntekeväisyystyöstä eläinten avustuksella vanhusten parissa. Olisi hienoa päästä myös lasten kanssa tekemään samaa hommaa.

Vastaan mielelläni kysymyksiin :)

Tulevia keikkoja odotellen :) !


- Nea ja Dana

4 kommenttia:

  1. Pakko kysyä, että saiko koiraa palkata vapaasti? :)

    VastaaPoista
  2. Saiko koira esittää kiinnostusta toiseen koiraan? :) Entä saiko koiraa käskeä olemaan ottamatta lattialta 'nameja'? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sai osoittaa, ja sai käskeä olemaan ottamatta nameja :)! Kunhan koira ei ole agressiivinen niin kaikki ok :)

      Poista