keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Se mikä ei tapa vahvistaa

Eilisiin treeneihin mentiin varmalla, mutta leikkisällä mielellä. Päätin, että me pidetään vaan hauskaa ja treenataan pieniä pätkiä radasta. Tehtiin tästä radasta vain kohdat 1-7 ja 1-10. Kouluttajamme Katja piti Danaa lähdössä kiinni kun meidän takaakierto systeemi ei toiminut noin vauhdikkaassa suorapätkässä. Kun Dana oli jo tulossa niin minä olin vasta lähdössä. Jolloin minun oma vauhti ei riitä niin, että olisin koiran edellä. Menin kolmannen ja neljännen esteen väliin ja annoin Danalle lähtöluvan. Neitihän tuli todella nopeasti ja itse meinasin aina unohtua sinne esteelle, enkä lähteä juoksemaan kohti putken suuta. Onneksi kuitenkin tajusin sen kun Dana oli toisen esteen kohdalla. 

Irtosi putkeen ihan hyvin. Mun valssaus kohtaan 5-6 oli aina hieman myöhässä jonka takia Danan oli vaikea tajuta/irrota putkeen 7. Kuitenkin sinne aina pääsi ja sieltä sitten osasi hyvin hypylle nro. 8. Kohdat 8-10 meni hyvin. 


Radalla Dana oli aika pätevä :) ! Haukkui aluksi, mutta namien avulla sekin saatiin kontrolloitua. Radan aikana ei haukkunut. Pariin otteeseen yritti käydä mun käteen kiinni. Silloin automaattisesti huusin sille EI ja minun mielestä sana EI ei kuulu agilitykentille, koskaanhan ei ole koiran vika jos se jotain tekee väärin. Usein ohjaaja ohjaa väärin tai ei anna tarpeeksi selviä merkkejä minne mennä. Meilläkin Dana yritti mua napata kädestä kun en ehtinyt kunnolla putkelta 5 hypyn 6 ja putken 7 väliin. Dana hämääntyi ja ehkä siksi koitti minua napata ja haukkui, että miksi sä et ole oikeassa paikassa !


Odotusalueelle keksittiin Koirakoulu Kompassin sivuilta hyvä vinkki haukkumisen vähentämiseksi. HAJUTYÖSKENTELY ! Piilotetaan nameja ja koira saa etsiä niitä, näin koira käyttää nenäänsä ja keskittyy johonkin muuhun kuin haukkumiseen. Meillä tämä ainakin toimi tosi hyvin ja saatiin muilta ryhmäläisiltäkin kehuja. Olin ihan yhtä hymyä kun Dana oli hiljaa kentän laidalla niin kauan kun se sai nameja etsiskellä. Ennen ollaan tehty temppuja ja koitettu tokoilla. Se ei toiminut pitkään, jaksoi hetken keskittyä ja usein sitten keskittyminen herpaantui ja siitä ei tullutkaan mitään. Jatkossa ollaan pieniä hetkiä ennen ja jälkeen meidän treeni aikaa kentän odotusalueella. Loput ajasta autossa. Sitten kun siinä aletaan edistyä, niin saa neiti alkaa oleskelemaan häkissä kentän laidalla.


Viime treeneissä oltiin jo heittämässä pyyhettä kehään ja lopettaa koko ryhmässä treenaaminen. Onneksi sitä ei tehty vaan jatkettiin ja saatiinkin viime kerrasta paljon tsemppiä ja uutta innostusta oppia lisää. Kentällä kun meinasi mennä hermot kun Dana näykki mua ja juoksenteli aina siellä toisen kentän aidan vieressä niin vedin syvään henkeä ja kokosin itseni, jotten treenaa hermostuneena. Siitä tulikin hyvä fiilis ja se toimi erittäin hyvin. 

Näillä on hyvä jatkaa ja muiden ihmisten tsemppi auttaa meitä eteenpäin :)! Meillä on kyllä paras treeniryhmä ja kouluttaja :)!

Tehtiin muuten Katjalla keppejä ohjureilla ja sieltä välistä saatiin jo pari pois ja neiti teki ne tosi hyvin ! Kyllä me vielä kepit saadaan kuntoon :)

4 kommenttia:

  1. no kai se haukkuu jos heität aina nakilla silmään ku se haukkuu. ihan vitun väärä tapa kouluttaa koiras. palkitset sen aina huonosta käytöksestä. vika on omistajassa eikä koirassa nyt. ja paimenkoirarodut on niin idioottihelppo kouluttaa olemaan hiljaa koska ne HALUAA MIELLYTTÄÄ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huoh anonyymi :) anteeksi nyt vaan, mutta kommenttisi nimettömänä on ihan tarpeeton. Onhan se helppoa anonyyminä haukkua. Tässä postauksessa kirjoitinkin, että ollaan saatu haukkuminen hyvin kontrolloitua :) en tiedä mistä sen olet vetänyt, että heittäisin koiraani nakilla silmään. Koirat ovat kaikki yksilöitä ja jokainen oppii eri tavalla. Meillä vaan rakastetaan niin paljon agilityä, että haukkuu siellä.

      Poista
  2. Ajattelin kysyä miten olet tehnyt tämän postauksen agilityradan kuvan? Monissa blogeissa olen huomannut samantyylisä ratakuvia, mutta en muistanut kysyä miten tälläiset tehdään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, en ole huomannut kommenttiasi! :) Kouluttajani Gabi on tehnyt tämän, en tiedä mitä ohjelmaa hän käyttää.

      Poista