maanantai 3. maaliskuuta 2014

Junnujen agilitykoulutuspäivä

Moikka !

Jätettiin tiistain treenit väliin (11.2) ja (16.2) päästiinkin treenaamaan sitten senkin edestä :)!

Osallistuttiin siis Danan kanssa HSKH:n junnujen agilitykoulutuspäivään ( 9-15 ).  Ilmoittaiduin mölli tasoiseen ryhmään, mutta meidät oli laitettu kisaavat/kisavalmiit ryhmään. Näin saatiin tasaiset ryhmät. Se tuntui kyllä jännittävältä :) Mutta hyvin me siellä pärjättiin.

9-11 meillä oli Alman koulutus n. 10 min / koirakko. Almalla oli aika kiva pätkä. Siinä tehtiin serpentiiniä ja välistävetoja. Nämä sujui meiltä aika hyvin, vaikkei niitä ihan kauheasti ollakkaan tehty. Rataan tutustessa mietin kahta putkea vierekkäin vaikeana kohtana, mutta Dana osasi hienosti hakea oikeaan putkeen. Lähdöissä istui nätisti ( tehtiin takaakiertoina ) mutta silti ! Taas suoralla putkella jäin pahasti jälkeen ja en ehtinyt seuraavalle hypylle ohjaamaan, jolloin Dana pyörähti ympäri ja joksi minua vastaan. Pitää painottaa sille eteen - käskyä ja irtoomista. Voin itse sitten sillä välillä opetella JUOKSEMAAN ! :D
Almalta sain vinkiksi: Takaapalkkaamista lähtöihin leluilla ja välillä esim. vapautus takana olevaan putkeen. Ohjaa rauhallisemmin ja juokse silti lujaa ! :)
Alman koulutuksessa oli kiva olla, sillä hänellä on myös shelttejä. Alma sanoikin minulle, että moni haluaisi tollasen shetlantilaisen kuin Dana.



Tämän jälkeen oli lounastauko 1h. Ja siinä ehtikin tutustua muihin junnuihin. Mukavaa jutustelua riitti laidasta laitaan. (11-12)

Tämän jälkeen oli tunnin luento aiheesta Millaisia asioita koiran kanssa voi treenata ilman agilityesteitä ja miten parantaa koiran ja ohjaajan suhdetta. Luento oli mielenkiintoinen, vaikka itse jo monet asiat niistä tiesinkin ja ollaan Danan kanssa kokeiltu/opeteltu.

13-15 Oli Markon koulutus samat 10 min/koirakko. Markon rata oli yhtä pyörimistä :) Minulle se tuntui vaikealta, koska en hallitse omia askeliani näköjään kunnolla :) Kokeiltiin jaakotusta ja Markon sanoin hyvät tiukat käännökset siinä tuli. Kokeiltiin myös pitkää valssi pätkää. Maro piti aina aloituksissa Danasta kiinni, tällä varmistettiin ettei se varasta lähdössä. Päivä oli kuitenkin aika pitkä, niin ei viitsitty kiusata sitä :D ! Markokin sanoi, että Danasta tulee vielä super kisakoira kunhan vain saadaan ohjaukset ja muut esteet valmiiksi + tietty se lähtemisongelma.



Sain kyllä olla koko koulutuspäivän hymyssä suin ja ylpeä mun pienestä karvapallosta <3! Iso kiitos Linnealle joka järjesti koko päivän.





En nyt millään jaksanut videoita ladata ja ratapohjia ei saatu s-postiin, joten en niitäkään nyt saa tänne :( Mutta toivottavasti jotain käsitystä treeneistä tuli :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti