sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Selkä kuntoon!


Danalla on ollut vähän selkäongelmia lähiaikoina, itse niitä olen yrittänyt lievittää hieromalla ja muutaman kerran ollaan hierojallakin käyty. Syy miksi olen koko ajan lykännyt osteopaattia niin on se, ettei Dana viihdy kyljellään makaamisesta(tiedön typerä syy). Olen ajatellut opettaa sen ensin siihen ja saada sen rentoutumaan jotta hoidosta tulisi paras mahdollinen hyöty. Edistystä on tapahtunut hurjasti, mutta ei vieläkään mitään täydellistä rentoutumista havaittavissa. MUTTA varasin nyt osteopaatti ajan Hanna Kiviselle 11.2 keskiviikkona. Jännittää miten se menee ja onko hoidosta miten apua, ja mitä kaikkea hoidossa paljastuukaan Danasta. Toivottavasti siellä on vain pikkuisia jumeja mitä saadaan hoidolla kuntoon, eikä mitään suurempaa. Osteopaatin jälkeen jatketaan hierojalle parin viikon päästä ja katsotaan mitä sitten tapahtuu. Innolla odotan kyllä näitä hoitoja vaikka rahaa niihin menee, ja vielä kun viimeisiä kuukausia opiskelen niin raha ei puussa kasva. Nämäkin rahat otin pentu rahastosta :) Kesäkuussa aletaan sitten paiskimaan töitä :)!

Dana siis aristaa selkää jos siitä ns. puristaa. Muuten ei haittaa menoa, venyttelee etu ja takajalat normaalisti ym. 


Monet ovat ihmetelleet miksei olla harrastettu mitään, no rikkinäisellä koiralla en halua harrastaa ennenkuin se on kunnossa. Kyllä jokaisen pitäisi se ymmärtää. Minun mielestä se ei tee minusta huonoa koiranomistajaa jos en treenaa vaikka joka viikko koirani kanssa jotain. Ei kaikkien tarvitse painaa täysillä treeneissä ja kisata ym. Me harrastetaan täysin HARRASTEmielellä ja katotaan kisoja sitten vuosien päästä. Danalla ja mulla on ainakin agilityssä vielä ihan hirveesti opittavaa ja petrattavaa. Ensimmäisen koiran kanssa ja varmasti seuraavienkin kanssa tekee virheitä. mutta niistä oppii. Esim. seuraavan koiran kanssa agilityssä painotetaan heti lähtemiseen ettei sieltä varasteta ja kuumuminen kentillä nounou ! Myös odottaminen nätisti omaa vuoroaan kuulostaa taivaalliselta :) Näitä treenaan myös Danan kanssa. Neiti osaakin nämä jo jos ei ole häiriötä, mutta jos monta koiraa tekee aksaa ja haukkuu ym. niin ei tuu kyllä yhtään mitään :D

Ruffe & Leevi Gabin koirat
Dana ja hoitokoirani Dante <3 Otettiin rennosti ennen päivän treenejä!
Nyt kun tiputetaan painoa pois ja saadaan selkä kuntoon, niin katsotaan palaako tämä kaksikko agi kentille. Jos selkä ei anna myöten niin me ollaan mietitty koiratanssia, doboa ja rally-tokoa. Koirafrisbee on kans Danan mielestä tosi kivaa. Frisbeeseen päästiin tutustumaan ekaa kertaa Etelä-Suomen shelttien järjestämällä leirillä. Oli todella mukavaa ja Dana nautti. Danahan on nopea oppimaan ja on ihanaa jos löydettäisiin meille sopiva laji.

Tässä vähän meidän ensikosketuksesta lajiin. Kokeiltiin siis ihan ENSIMMÄISTÄ kertaa ja neiti osas jo aika hyvin :D

Kauhea kaljurottani :) en tiedä kirjoitinko koskaan sen ajelusta mitään. Mutta Danaa puri toinen koira ja haava alueelta piti ajaa karvat pois niin ajettiin sitten kokonaan ku näytti niin pöljältä ja turkkikin oli vähän hapsottava sterkkauksen jälkeen. Nyt edellisessä postauksessa näitte eron, turkki on kasvanut aika paljon ajelun jälkeen ! Siis isompi turkki tullut :) Ikinä en kyllä enää koiraani aja :)
Mulla on nyt ollut aika paljon kiireitä mm. muutto omaan kotiin, valmistuminen toukokuussa, hirveesti tehtäviä ja kokeita, espanjaan koko maaliskuuksi, pitäisi saada oman alan töitä ja kaikkea muuta mahdollista, kunhan valmistun ja saan vakituisen työn niin eiköhän me jo harrastella enemmän ja saada treenit aikataulutettua hyvin. Ei tarvitse käyttää vapaapäiviä lukemiseen tai tehtävien tekoon. Pitkiä lenkkejä harrastetaan ja käydään sunnuntaisin usein Sportti Hurtalla uimassa ja treenaamassa.Uimisessa Dana on jo edistynyt, viime sunnuntaina melkein haki jo pallonkin vedestä ( yleensä vaan ui ja vilkaisee palloa) 

Vanha kuva
Itellä on kans selkä ihan jumissa, mutta eihän sitä itselle raaski hierontoja maksella. Se on vaan niin jännä miten koiralle kyllä makselee kaikenlaista, mutta itselle ei sitten mitään :) Usein ihmisillä on tapana unohtaa oma hyvinvointi ja keskittyä vain toisen hyvinvointiin. 

Toivon ettei kirjoituksesta aiheudu nyt mitään paskamyrskyä! :) 

2 kommenttia:

  1. Ihana blogi! Liityin lukijaksi :)

    http://paikkajahyppy.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kuin myös ! Sulla kans yks lukija enemmän :)

      Poista