keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Tunteenpurkauksia ja uuden oppimista

Ollaan Danan kanssa käyty Helsingin Koirauimalalla muutamia kertoja ja ollaan saatu huima edistys aikaan ! Eilen Dana jo pienen avustuksen avulla uskaltautui uimaan itsenäisesti. Seurasi mua hienosti ja teki upeita käännöksiä vedessä :) 

Dana ei ikinä ole uskaltautunut edes yrittämään ottaa jotain lelua suuhun vedessä. Eilen kuitenkin se uskaltautui yrittämään muutaman kerran ottamaan palloa vedestä. Kun suuhun ehkä meni vähän vettä, niin neiti säikähti sitä niin, ettei enään halunnutkaan ottaa palloa vedestä. 

Aiemmilla kerroilla Dana on haukkunut melkein tauokoamatta altaan reunoilla mutta eilen oli hiljaa ja oli TOOOSI pätevä myös aksa kentän odotustilassa. Kokeiltiin Thundershirt - paitaa. En kokenut sitä hirveän hyväksi, mutta olikin ekaa kertaa päällä. Ehkä sitten ensikerralla on parempi vaikutus ja ken tietää jos se vaikka alkaisikin auttaa niin paljon, että haukkuminen loppuisi kokonaan ! :) 
(kännykkälaatu joten ei niin hyvä) Myöhemmin sitten kunnon videomateriaalia.

Eilen agilityssä otettiin ikävästi takapakkia ! Odotusalueella sain Danan melko hyvin rauhalliseksi ja hiljaiseksi  Dana teki alussa niin hienosti ja korjattiin virheitä hyvin. Sitten tapahtui se mitä yleensä mutta tuhat kertaa pahemmin, tai ainakin se tuntui siltä. Dana juoksi ympäri treenialuetta ja haukkui kuin hullu. Ei ottanut muhun mitään kontaktia kun yritin sitä huudella takaisin ja tehdä itsestäni paljon kiinnostavamman kuin siitä toisesta koirasta siellä aidan toisella puolella. Dana siis kiipesi aidan vierellä olevalle keinulle ja meinasi sieltä pariin otteeseen hypätä toisen koiran puolelle. Tässä vaiheessa mulla jotenkin meni yli ymmärryksen ja itkuhan siinä tuli. En tiedä onko muilla ollut vastaavia ongelmia, mutta jos on NIIN OLKAA KILTTEJÄ JA AUTTAKAA MEITÄ ! Kuulostaapas kauhealta, mutta kaikki neuvot ja kikka kolmoset on nyt todella tarpeen. Olen ihan valmis kohta luopumaan ainakin treenipaikastamme en ehkä kokonaan agilitystä jos muutosta ei tapahdu (en odotakkaan, että se tapahtuisi samantien).

Tuntuu vaan niin turhalta harrastaa agilityä kun mitään muutosta ei tapahdu ja koira kuumuu entisestään. Hiomiseen sillä ei riitä hermot, haluaa koko ajan tehdä ja mennä! Agilityssä aina oppii uutta, koira ei KOSKAAN ole kaikenosaava ja täydellinen agilitykoira. En odotakkaan, että kaikki tapahtuisi sormia napsauttamalla tuntuu vain, että koko ajan otetaan vaan lisää ja lisää takapakkia!

Treenit meillä on joka toinen tiistai, joten en tiedä onko treenitaukokaan paikallaan.


Olen miettinyt monet keinot ja konstit läpi, mutta tuntuu ettei mikään auta. Teiltä lukijoilta olenkin jo saanut paljon neuvoja ja arvostan niitä todella paljon! Niillä vinkeillä ollaan päästy jo huimasti edistymään. Tiedän, että tarvitsen enemmän kärsivällisyyttä ja Danalle pidempiä PALJON PIDEMPIÄ lenkkejä. Nyt on vaan ollut kyllä sellaista vuoristorataa tämä elämä, autokoulua, koulua ym. Stressiä on ollut tosi paljon ja tunteenpurkauksia on tullut huomattavasti enemmän. Haluan tehdä Danan kanssa paljon pidempiä lenkkejä ja opettaa uusia temppuja ja doboilla. Minun täytyy vain löytää sille kaikelle aikaa. Älkääkä nyt käsittäkö väärin, kyllä me tehdään ja paljonkin, mutta ei riittävästi Danalle. Lenkkien pituutta päivän mittaan keertyy n. 1.30-2h

Huhhuh tulipas nyt avauduttua :) Ja vielä lopuksi, Dana on todella potentiaalinen ja ihana koira, haluan antaa sille todella paljon enemmän huomiotani. Toivon ettette nyt käsitä aivan väärin ja leimaa minua kauheaksi eläinrääkkääjäksi :) !




2 kommenttia: