torstai 8. toukokuuta 2014

Meidän juttu!

Eilen oltiin aksaamassa ja oli kyllä ihan sairaan hyvät treenit. Oli aika suoraa pätkää ja juoksuspurtteja tuli vedettyä kunnolla ! :) 

Meillä oli ensimmäiset ulkotreenit. Yleensä Danalla on tapana karata muille kentille muiden koirien kanssa juoksemaan. Tällä kertaa Dana ei edes yrittänyt karata muille kentille. Tämä taisi olla nakin salaperäistä voimaa !


Olen nyt jättänyt Danan aina autoon odottamaan vuoroaan, tämä on todella hyvä, koska Danan kierrokset ovat paljon alhaisemmat kuin silloin kun se on kentän laidalla nostattamassa kierroksia.

Otettiin pitkästä aikaa rengas mukaan rataan ja se sujui ihmeellisen hyvin. Kyllä meistä vielä jotain tulee kuhan luotan itseeni ja löydän sisäisen nopeuteni (kyllä se siellä jossain on). Olen miettinyt nyt ilmojen lämmetessä alottaa hölkkäämisen uudelleen. Tämä on hyvää kestävyys treeniä. Sinne väliin pitää sisällyttää niitä juoksuspurtteja jotka molemmat auttavat agilityssä.


Lopuksi otettiin kontakteja puomilla ja se sujui myös hyvin. Meillä ei ollut mitään suurempia ongelmia näissä treeneissä. Lähdöt alotettiin takaakierrolla jottei turhaan pilata lähtemisiä epäonnistumisilla, koska treeneissä niihin ei jää aikaa panostaa. 


Pitää kesälomalla löytää aikaa vapaatreeneille. Kontaktit, kepit ja keinu kuntoon ! Niin ja ne pirun lähtemisongelmat. 

Kyllä tää agility on vaan sellanen laji missä kehitytään koko ajan ja sitten tulee niitä takapakkeja ! 


2 kommenttia:

  1. Mulla myös koirien pakko odottaa omaa treenivuoroaan autossa, koska kentän laidalla muiden agilitaamista katsoessaan keräävät (erityisesti juniori) sellaiset kierrokset, että itse treenivuoroon päästyään keskittyminen itse treeniin kärsii, kun koira käy ylikierroksilla ja reagoi kaikkeen häiriöön ympärillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä inhottava ongelma. Siitä on erittäin vaikea päästä eroon. Itse aina mietin, että onko laji koiralle niin rakas, että se nostattaa liikaa stressitasoa joka on taas koiralle pahasta. Vaikeita asioita :D

      Poista