lauantai 6. helmikuuta 2016

Viikonloppu rallytellen

Päätettiin Katjan kanssa ilmoittautua Rally-Toko leirille ( 23-24.1) Ylöjärvelle ! Tämäkin postaus vähän myöhässä kun ei kone ole toiminut ja en jaksanut muiden koneilla kirjoitella :) Joten hirveästi ei tule asiaa kun en oikein muista mitä kaikkea me tehtiin :)

Perjantai iltana lähdettiin kohti Ylöjärveä ja mukana meillä oli vain meidän "vanhukset" Dana ja Rudolf, aivan niin kuin ennen vanhaan kun ei vielä ollut nuorukaisia Demiä ja Leeviä :) Nuoremmat saivat jäädä hoitopaikkoihinsa opettelemaan yksin olemista ilman kaveria ja vanhemmat pääsivät taas tekemään ihan vaan meidän kanssa ilman niitä nuorukaisia :)

Demi päätti aloittaa juoksunsa päivää ennen matkaa jonka takia hoitopaikka suunnitelmat muuttuivat lennossa. Lopulta kaikki meni kuitenkin paremmin kuin hyvin ja juoksut alkavat nyt olla lopuillaan.

No mutta itse asiaan,
Aamuthan alkoi perinteisesti kahvilla ja pienellä purtavalla.

Lauantain aamu alkoi Mika Jalosen luennolla joka kertoi Motivaation, keston ja suoritusvarmuuden rakentamisesta. Tämän jälkeen oli 1,5h koulutusta Mikan pisteellä jossa opeteltiin keskittymistä omistajaan ja liikkeiden suorittamista ilman koiraa ja koiran kanssa. Lähes kaikki tekivät eri tavalla koiran kanssa kuin ilman koiraa :D Danan kanssa harjoiteltiin keskittymistä enimmäkseen. Käskin Danan maahan ja laitoin ison kasan nameja sen eteen. Danan piti jaksaa ensin olla paikoillaan 3 sekuntia ja sitten tuli naksautus ja nami, vähitellen päästiin 15 sekuntiin mikä on Danalle kova aika olla haukkumatta kun muut treenaa joten kyllä olen ylpeä :)! Tätä jatketaan ehdottomasti kotonakin. Aina jos Dana haukkui laitoin käden namikasan päälle ja odotin niin kauan, että se oli hiljaa. Namin sai kun oli ollut sen 3 sekuntia hiljaa ja käsihän tietenkin nousi heti kun sain toivottua käytöstä.

Tämän jälkeen oli lounas.

Lounaan jälkeen menin Mari Kallion pisteelle jossa treenattiin seuruuta vasemmalla ja oikealla puolella. Tämän aikana huomasin, että Danan seuruu on itse asiassa aika kehno ja sitä täytyy ehdottomasti vielä työstää ! Helmikuun kisatkin saivat jäädä väliin, mennään kun ollaan taas täysillä mukana eikä vain puoliksi :D

Sitten oli kahvin aika :D Jokainen koulutus siis kesti sen 1,5h


Sitten oli Tiia Hämäläisen piste jossa harjoittelimme pyörähdyksiä ja puolenvaihtoja. Tehtiin mm. valkovuokkoa, tulppaania, pyörähdys vasemmalla puolella ja puolenvaihto oikealle jalkojen välistä. Kaksi ensimmäistä ovat mestariluokan kylttejä ja ne olivatkin jokseenkin haastavia.

Sunnuntaina päivä alkoi samalla tavalla mutta Krista Karhun luennoimana. Onnistuneen Rally-toko suorituksen koostumus. Kristaa oli kiva kuunnella ja opin luennolla paljon!

Tämän jälkeen Mari Kallion pisteelle jossa harjoiteltiin peruuttamista omistajasta pois päin ja ihan askeleita taaksepäin jossa koira peruuttaa sivulla (tämä oli vaikeaa!). Harjoittelimme myös takapään käyttöä jakkaran avustuksella :)

Sitten oli taas lounas ja lounaan jälkeen Krista Karhun ratatreeniä ja meinasi kyllä usko mennä! Danaa ei kiinnostanut yhtään siis ensimmäistä kertaa jouduin INNOSTAMAAN sitä tekemään asioita (oliko jo liian väsynyt vai mikä oli) ja meinasin kaksi kertaa lopettaa, mutta Kristan mielestä kannatti yrittää loppuun asti. No ei siitä hyvä fiilis jäänyt varmasti kummallekaan ei minulle eikä koiralle. Piti mennä vähän ulos kävelemään ja miettimään mitä tein väärin. Ehkä Dana tosiaan oli jo ihan loppu enkä ihmettele asiaa ollenkaan.

Tämän jälkeen oli viimeisen 1,5h kestävän koulutuksen vuoro ja se oli aika mukava semmoinen. Tiia Hämäläisen pisteellä treenattiin merkkiä, putkea ja hyppyjä. Merkkiä ei oltu koskaan tehty mutta Dana hoksasi sen nopsaan. Lopuksi mentiin hyppyjä 3kpl peräkkäin ja sitten putkeen. Hyvin Dana pysyi hallinnassa ja lopuksi vedettiin se sitten täysillä (aksaversiona) ja siitä jäi kummallekkin hyvä fiilis ja siihen oli hyvä lopettaa treenaaminen ! :D

No tulihan tätä tekstiä sittenkin ihan mukavasti ! :D pahoittelen ettei ole yhtään kuvia tai videoita :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti