lauantai 6. helmikuuta 2016

Hampaiden huoltoa

Heips !

Eilen oltiin Demin kanssa Porvoon Avec eläinlääkärissä mihin menin poistattamaan demin peitsihampaan. Olimme eläinlääkärissä 8:40 jolloin sainkin tietää että Demillä onkin aika paljon puutoksia ja vikoja hampaissa. Tämä tuli minulle yllätyksenä koska olin sen käyttäny maitohampaiden poistossa toisella asemalla jolloin eläinlääkärin piti poistaa kaikki maitohampaat. Mutta ihan viimeisimpiin hampaisiin olikin jäänyt maitohammas. Eläinlääkärimme Chita oli aivan ihana ja todella osaava eläinlääkäri! Suosittelen kaikille joilla on tarvetta hampaiden hoitoon ;)!

Lähdettiin sitten Katjan kanssa ajelemaan kohti Helsinkiä ja jäimme odottelemaan tarkempaa hoitosuunnitelmaa kunhan röntgen kuvat oli saatu otettua. Kuvien ottaminen venyikin muutamalla tunnilla ja menimme muiden koirien kanssa 1,5h metsälenkille ja ai että kun oli kivaa ja raskasta tarpoa siellä lumihangessa :D Sopii hyvin mun elämäntaparemonttiin!

Kun Chita sitten soitti niin toinen kulmuri tietenkin poistetaan mutta toinenkin kulmuri joudutaan poistamaan koska se ei ollut vielä puhjennut ja röntgenissä näkyi että sekin tulisi kasvamaan peitsihampaaksi. Joten hampaiden tilanne oli sittenkin vähän huolestuttavampi. Eikä siinä kaikki, maitohammas tietenkin piti poistaa myös ja se oli juuresta vähän mädäntynyt. No ei siinä vielä kaikki huomattiin että Demiltä puuttuu kokonaan 4 hammasta. Eli Demiltä puuttuu nyt yhteensä 6 hammasta. On sanomattakin selvää ettei neitiä voi käyttää jalostukseen ja muutenkin Demi on aika pieni narttu 4,4kg ja tämä toki harmittaa minua koska Demi olisi varmasti ollut hyvä mami <3 p="">
Demillä oli myös hammaskiveä, siis 10kk koiralla ? :o. Se piti poistaa nukutuksen aikana, olen tästä todella ihmeissäni. Demi on saanut päivittäin Plaque Offia ja sillä on koko ajan luita tarjolla. Ostin heti hammasharjan ja toivon että hampaat pysyvät hyvässä kunnossa eikä lisää yllätyksiä tule!


Demillä tässä vielä maitohammas (joka poistettiin silloin ekalla kerralla). Tuolloin Demiin sattui ihan vietävästi kun sen suuhun koski ja heti kun hammas oli poistettu hampaita sai taas katsoa ihan rauhassa. Ell sanoi silloin että koirani on erittäin agressiivinen ja että hammas ei voi olla kipeä. Tuolloin olisi jo pitänyt osta kävellä ulos ovesta!

Tämä on hetkeä ennen poistoa, en ota kuvaa siitä miltä suu nyt näyttää kun on vielä arka.
 
Aikamoiset sapelihampaat

ylhäällä maitohammas
Hammaskartta

Ikävää, mutta tälle ei mitään voi ja laskukin oli semmoset 695e mutta olisin uskonut että maksaa ainakin 800 niin kuin ensin arvioitiin.
 
 Tosiaan 2 viikkoa ilman kovaa pureskeltavaa :(
 
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti